Bio România

Despre noi

PAG_1

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică Bio România identificată prin codul de identificare fiscală  24532374, cu sediul secretariatului general în Bucureşti, Strada Mihai Eminescu nr 254, sector 2, este o persoană juridică română de drept privat, fără scop lucrativ, non-guvernamentală şi apolitică, partener de dialog al operatorilor din agricultura ecologică, ce militează pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii şi a spaţiului rural românesc, pentru educarea, informarea şi conştientizarea consumatorilor asupra beneficiilor agriculturii ecologice atât pentru sănătatea umană cât şi pentru sănătatea naturii, prin promovarea excelenţei in domeniul agriculturii ecologice.

01

Scopul Asociaţiei Bio România

02

Asociaţia Bio România militează pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii şi a spaţiului rural românesc, pentru educarea, informarea şi conştientizarea consumatorilor asupra beneficiilor agriculturii ecologice atât pentru sănătatea umană cât şi pentru sănătatea naturii, prin promovarea consumului de alimente certificate ecologic.

Pe termen scurt Asociaţia militează pentru crearea condiţiilor economice favorabile practicării Agriculturii Ecologice pentru fermierii români în condiţii similare cu fermierii europeni.

Acţiuni întreprinse

Începând cu anul 2009, Asociaţia Bio România organizează participarea operatorilor din agricultura ecologică la târguri şi expoziţii nationale (INDAGRA si Romanian Organic Forum in centrul Expozitional Romexpo, diverse evenimente organizate la Muzeul Satului, s.a.) dar si internaţionale (BioFach Nürnberg Germania; BioFach Baltimore USA, Grüne Woche Berlin Germania).

03

Asociaţia Operatorilor din